6 tips voor een bezoek aan de Fysiotherapeut

Waar moet je op letten bij een bezoek aan de fysio? Wij leggen het je graag uit.

Inloopspreekuren
Loop binnen op Dinsdag en Woensdag om 18:00.

Ga je voor de eerste keer naar de fysiotherapeut en weet je niet zo goed wat je te wachten staat? Om je een klein beetje op weg te helpen, hebben we hieronder wat nuttige tips bij elkaar gezet.

1. Geen doktersverwijzing nodig

Je hebt tegenwoordig geen verwijsbrief van de huisarts meer nodig om bij de fysiotherapeut langs te gaan. Je kunt dus rechtstreeks een afspraak maken, handig toch? Wanneer bij bepaalde klachten een verwijzing toch noodzakelijk is, dan zal de fysiotherapeut je hierop wijzen en kan deze later alsnog meegenomen worden naar de fysiotherapeut.

2. Wees voorbereid

Tijdens het eerste gesprek met de fysiotherapeut zal er een hoop gevraagd worden over de aard van jouw klacht. Hoe is de klacht ontstaan? Hoe lang heb je er al last van? Wanneer heb je meer last, en wanneer minder? Waar doet het precies pijn? En bij welke bewegingen? Etc.

Natuurlijk hoef je niet op al deze vragen een antwoord te hebben, maar het is wel handig als je er over nagedacht hebt.

3. Ben je goed verzekerd?

In veel gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit de zorgverzekering. Toch is het verstandig hier even goed naar te kijken. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat u een bepaald aantal behandelingen per jaar vergoed krijgt. Sommige klachten worden zelfs standaard vanuit de basisverzekering vergoed. Handig om te weten toch?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie hoef je hier geen eigen risico voor te betalen. De fysiotherapeut kan je meer vertellen over de vergoeding voor fysiotherapie.

4. Neem een handdoek mee

De handdoek kun je gebruiken om op de behandelbank te leggen als je behandeld wordt. Ook kun je de handdoek gebruiken als je transpireert tijdens het oefenen op fitnessapparatuur.

5. Denk aan goed ondergoed

Voor sommige klachten aan je been, lies, heup, rug of schouder kan het nodig zijn dat je voor het onderzoek of de behandeling jouw bovenkleding uit moet doet. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt bij het kiezen van je ondergoed. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je vooral iets leuks aan moet trekken:) Integendeel. Kies ondergoed dat goed afsluit en niet doorschijnt.

6. Plan afspraken vooruit

Er is een grote kans dat je meerdere behandelingen bij de fysiotherapeut zal ondergaan. Wanneer je krap in de tijd zit adviseren we om in overleg met de fysiotherapeut enkele weken vooruit te plannen. Doet je dit niet, dan loopt je het risico dat jouw favoriete tijdstip voor de volgende week al bezet is, dat is natuurlijk zonde!

Fysiotherapie is er ook voor jou!

Fysiotherapie is voor iedereen, van jong tot oud. Er wordt geoefend op je eigen niveau. Je fysieke gesteldheid is dus nooit te slecht om aan therapie te beginnen. Wanneer je op tijd een fysiotherapeut inschakelt kun je verergering van klachten voorkomen. Benieuwd wat fysiotherapie Sportief90 voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Eendrachtskade NZ3