Oefentherapie

Oefentherapie is geschikt voor twee soorten patiënten: zij die revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure. Of patiënten met een chronische aandoening.

Inloopspreekuren
Loop binnen op maandag 18:00 en vrijdag 12:00.

Wat is oefentherapie?

Belangrijk bij deze therapievorm is het verbeteren van de spierkracht, coördinatie, balans en uithoudingsvermogen. Oefentherapie richt zich op het (her)leren van goed bewegen en dit kunnen toepassen in het dagelijks leven. Aangezien er geen houding of manier van bewegen is die voor iedereen geldt, worden de behandelingen afgestemd op je persoonlijke situatie. De oefentherapeut probeert je bewust te maken van jouw houding en manier van bewegen in relatie tot de klacht.

Persoonlijk oefenprogramma

De fysiotherapeut stelt samen met jou een persoonlijk oefenprogramma samen waarin je stapje voor stapje werkt aan verbetering. Deze fysiotherapeutische behandeling is gericht op het zo efficiënt mogelijk aanpakken van klachten. Eerst analyseren wij jouw bewegingsgedrag en verbeteren deze door oefentherapie. Er wordt veel aandacht besteed aan de uitvoering van je dagelijkse activiteiten. Deze therapie geeft je inzicht in de oorzaak van de klachten en de reacties van uw lichaam op pijn, overbelasting en spanningen.

Chronische ziekte

Daarnaast is het een onmisbaar onderdeel bij bewegingsprogramma’s voor chronische ziektes zoals bijvoorbeeld COPD, hartfalen, MS, Diabetes Mellitus, artrose en obesitas. Bij Fysiotherapie Sportief 90 stellen we samen met jou een op maat gemaakt oefenprogramma op, om je klachten zo efficiënt mogelijk aan te pakken.

Oefenen en revalideren

Doordat de praktijk gevestigd is in Sportgezondheidscentrum ‘Sportief 90’ hebben we hiervoor uitstekende mogelijkheden. Zo kunnen we beschikken over een uitgebreide fitnesszaal en is er daarnaast nog een ruime oefenzaal aanwezig. Hierdoor kun je bij ons optimaal oefenen en revalideren, met de persoonlijke aandacht die je van ons gewend bent!

Eendrachtskade NZ3