Hoe moet je revalideren?

Wij geven je een aantal tips

Inloopspreekuren
Loop binnen op Dinsdag en Woensdag om 18:00.

De fysiotherapeut kan goed meehelpen bij een revalidatie, zij zijn immers gespecialiseerd om je van jouw klachten af te helpen. Zodat jij weer lekker bezig kan zijn. De fysiotherapeut is een kei in het motiveren, bewaakt de grenzen en is er voor iedere sporter!

Tips voor revalideren

Blessures liggen helaas om de hoek. Daarom delen wij de belangrijkste tips voor revalidatie:

  1. Luister naar je lichaam: Klinkt natuurlijk heel logisch: sta stil bij wat je voelt en leer je lichaam kennen. Wat kan het lichaam aan en waar liggen je grenzen? Een goed lichaamsbesef helpt bij de revalidatie.
  2. Durf de grens op te zoeken: Revalideren betekent vooruitgang maar helaas ook achteruitgang. Als je te weinig belast ga je niet of nauwelijks vooruit. Je lichaam heeft een grotere prikkel nodig, dan dat je gewend bent, om sterker te kunnen worden. Echter wel stap voor stap, een te grote prikkel kan averechts werken. Is die prikkel te groot, dan merk je dit vanzelf.
  3. Neem voldoende rust. Na inspanning komt ontspanning. Het lichaam komt in een status waarbij het kan opladen en kan herstellen van de grotere trainingsprikkel. Te vroeg een nieuwe trainingsprikkel opzoeken helpt niet.
  4. Wat wil je bereiken: Zorg ervoor dat je een concreet doel voor ogen. Als je dan een keer een dip hebt, weet waarvoor je het doet.
  5. Geen grote stappen maar kleine: Een groot doel is als een stip op de horizon, het is ver weg. Als jouw doel is om over 3 maanden 5 km te kunnen hardlopen, deel het dan in stukjes op. Ga eerst voor twee keer 3 minuten joggen, om vervolgens 1 km aaneengesloten kunnen hardlopen om je uiteindelijke doel te bereiken. Ga samen met de therapeut na: zijn de stappen realistisch? Kleine successen helpen je op weg naar het grotere doel. Bovendien is het fijn om successen te behalen, het geeft je positieve energie.
  6. Vraag om hulp: Als iets niet lukt kan dat best frustrerend zijn. Vraag om hulp, wellicht kunnen anderen je helpen. Als je er niet om vraagt zullen de mensen om je heen niet weten dat je hulp nodig hebt.
  7. Het is niet zo makkelijk: Revalideren betekent dat je genoeg hindernissen tegen komt. Dat geeft niet, uiteindelijk word je er sterker van!

Fysiotherapie Sportief90

Met de expertise van Fysiotherapie Sportief 90 ondersteunen en begeleiden wij sporters bij revalidatie van blessures. Wat je uitdaging ook is, Fysiotherapie Sportief 90 staat voor je klaar.

Eendrachtskade NZ3