Sportfysiotherapie Groningen

Ook dat kan bij Sportief 90

Inloopspreekuren
Loop binnen op Dinsdag en Woensdag om 18:00.

Miljoenen Nederlanders sporten, Nederland is dan ook echt een sportland. Sporten is gezond voor lichaam en geest en dit zorgt voor veel gezondheidsvoordelen. Om deze reden adviseren wij dan ook altijd om goed te bewegen.

Omdat wij sporten zo belangrijk vinden, bieden wij ook speciale sportfysiotherapie aan. Deze fysiotherapie is niet alleen gericht op het behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan het sporten. We begeleiden ook mensen bij het sporten en kunnen gerichte adviezen geven.

Sportblessure preventie

De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in de preventie van sportblessures. Juist door goede voorlichting en advies in te winnen voordat je gaat sporten, kunnen veel blessures worden voorkomen.  De sportfysiotherapeut kan je helpen de training goed uit te voeren waardoor je eventuele langdurige blessures en pijntjes voorkomt.

Ook wanneer je op een hoog niveau wilt gaan sporten is een sportfysiotherapie een goed idee. Wij kunnen monitoren hoe je lichaam reageert op de extra inspanning en kunnen hierbij begeleiden.

Vaak geeft het lichaam signalen wanneer lichaamsdelen oververmoeid raken. Wij kunnen je helpen deze signalen waar te nemen en op de juiste manier te interpreteren.

Revalidatie sportblessures

Helaas zijn blessures niet altijd te voorkomen. Wanneer er een blessure optreed, is het allereerst zaak deze niet te laten verergeren. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk herstellen.

Goed nieuws: voor herstel is het niet altijd nodig om het sporten te onderbreken. Voor de sportfysiotherapeut is het juist de uitdaging om het herstel te bevorderen zonder het sporten te onderbreken.

Gecontroleerde oefeningen die op correcte wijze en met de juiste intensiteit worden uitgevoerd kunnen het herstel zelfs bevorderen. Met een op maat gemaakt schema proberen wij de aangedane lichaamsdelen te ontzien en waar mogelijk extra te stimuleren.

Sportfysiotherapie in Groningen?

Met de expertise van Fysiotherapie Sportief 90 ondersteunen wij beginnende- en topsporters en begeleiden wij sporters bij revalidatie van sportblessures. Wat je uitdaging ook is, Sportfysiotherapie Sportief 90 staat voor je klaar.

Eendrachtskade NZ3